Pesa i Pensa, contra el malbaratament alimentari

Com ja sabeu, aquest curs Campos Estela, l’empresa de càtering que s’encarrega del menjador de l’escola, ha posat en marxa l’acció Pesa i Pensa, un projecte de sensibilització i acció contra el malbaratament d’aliments a l’escola.

La iniciativa va formar part de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, celebrada al novembre passat. Durant tota la setmana, Campos Estela va organitzar el Pesa i Pensa als menjadors de diverses escoles, inclosa la nostra. Sota la supervisió d’un responsable, els infants van separar els residus orgànics que no es poden menjar dels que sí es podrien haver menjat i van pesar els aliments que anaven a parar a la brossa durant diversos dies consecutius. Van apuntar els resultats en unes gràfiques i, així, van prendre consciència de la quantitat de menjar que anava a les escombraries i de la petjada ecològica. Per acabar, es va fer una reflexió i preguntes com: Ens ho podíem haver menjat? D’on procedeixen els aliments que mengem? Què podem fer per millorar?

Des que els nens i nenes participen al Pesa i Pensa s’impliquen més en la seva alimentació i transmeten allò que aprenen a les seves famílies.

El projecte ha estat escollit per l’Agència de Residus de Catalunya per optar al Premi Europeu de Prevenció de Residus en la categoria d’empresa. Aquí podeu veure el vídeo que van enregistrar a la nostra escola.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑