Millora acústica al menjador de l’escola

La setmana passada es va dur a terme una actuació de millora del condicionament acústic del menjador de l’escola, tot instal·lant uns panells fonoabsorbents.

A arrel d’una visita al menjador durant l’hora de dinar, vam detectar un excés de soroll -degut principalment als materials de construcció emprats en l’edifici- que provocava moltes molèsties als nens i al personal del menjador. Així, doncs, ens vam posar en marxa per trobar-hi una solució. Vam contactar amb l’escola Cristòfor Mestre de Vilafranca del Penedès i també amb l’escola Pau Casals de la nostra ciutat on darrerament han fet millores acústiques als seus menjadors. Les Ampes de tots dos centres van contractar els serveis d’una empresa d’enginyeria acústica que va realitzar un estudi i la instal·lació d’uns panells d’escuma de melamina que absorbeixen i redueixen la reverberació del so (un problema molt comú als menjadors escolars). Al Pau Casals vam fer una visita per veure in situ la millora feta allà i ens van fer saber que estaven molt contents amb els resultats obtinguts.

Un cop presentada la idea de projecte, es va acordar realitzar l’estudi acústic per acabar de determinar quin grau de reverberació teníem. Els resultats de l’esmentat estudi ens van mostrar un valor d’1,48 segons de temps de reverberació, molt per sobre del valor màxim recomanat de 0,9.

Tenint en compte que es tracta d’un menjador escolar on es concentren molts alumnes que generen un nivell de pressió acústica important, l’enginyer va considerar com a valor òptim a assolir 0’8 segons, és a dir, un valor encara més restrictiu que el recomanat (0,9 segons).

Després, i juntament amb les valoracions de l’estudi, ens van fer arribar un pressupost dels panells i de la seva instal·lació que va ser aprovat en junta de l’AMPA el dia 10 d’abril. La instal·lació es va dur a terme el 23 de maig i justament després van realitzar un altre mesurament acústic el qual va donar com a resultat un temps de reverberació millor encara que l’esperat: 0,68 segons!

El fet de saber ja que, tant els/les alumnes com el personal de l’escola i del menjador estan molt contents amb els resultats del condicionament de la sala, ens dona més forces per continuar endavant amb les diverses tasques que es duen a terme des de l’AMPA i us animem a totes i a tots que hi participeu perquè és molt enriquidor i ho fem per ELLES i per ELLS.

One thought on “Millora acústica al menjador de l’escola

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑