Autisme. Sabies que tenim un SIEI a l’escola?

El passat 2 d’abril va ser el dia mundial de la conscienciació sobre l’autisme, motiu pel qual volem fer una menció al respecte i posar en valor al servei SIEI que disposem a la nostra escola.

Què és autisme?
El trastorn de l’espectre autista (TEA) és un trastorn neurobiològic del desenvolupament, ja que es manifesta als tres primers anys de vida i perdura al llarg de tot el cicle vital. Les principals àrees d’afectació són les competències socials, la comunicació i el llenguatge. Les principals barreres per a aconseguir una bona comunicació són que tenen dificultats per mantenir el contacte visual, alhora que no desxifren bé l’expressió de la cara del seu interlocutor, i tenen problemes per entendre la simbolització dels dobles sentits, les bromes o els acudits. Presenten patrons repetitius e interessos restringits en els jocs, activitats o preferències personals. A més, acostumen a tenir hipersensibilitat olfactiva, gustativa i/o auditiva.

Tots aquests aspectes, tant els interns del nen com els exteriors de l’entorn, fan que la comunicació tingui mancança de fluïdesa i efectivitat. Per últim, assenyalar que cada nen té un diagnòstic diferent, ja que l’espectre de l’autisme és variable en les àrees de comunicació, sociabilitat i conducta, tant com també ho és, el grau d’afectació i el grau cognitiu de cada nen.

Beneficis de comptar a l’escola una SIEI (Suport Intensiu Escolarització Inclusiva, abans conegut com USEE):

  • Facilita la integració escolar de tots els alumnes amb necessitats especials.
  • És un motor d’educació inclusiva.
  • Conscienciar-nos que tots som diferents, amb els mateixos drets i deures.
  • Ajuda educativament als alumnes que ho necessiten.
  • Reforç de professorat a l’escola per a la detecció d’alumnes amb problemes d’aprenentatge.
  • Foment de valors humans i civisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑