Recooperem, un projecte amb vessant social i ambiental

Des del març de 2017, l’Escola Torre de la Llebre i Campos Estela col·laboren amb el projecte Recooperem, impulsat pel Consell Comarcal i el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Occidental. Tal i com el seu nom indica, des del menjador de la nostra escola recuperem aliments i cooperem, donant suport a famílies en situació de vulnerabilitat, ja sigui per situació de dependència o econòmica, a través de la distribució d’àpats cuinats a l’escola amb les màximes garanties sanitàries. Paral·lelament aconseguim alhora reduïr la generació de residus i el malbaratament alimentari.

Totes les persones implicades en el projecte, tant des de la cuina com des de l’entitat social participant, han rebut formació per tal de conèixer el procediment per conservar els aliments en bones condicions i assegurar-nos la traçabilitat en seguretat alimentària que permeti el reaprofitament dels àpats.

Cada dia, en acabar el servei de menjador, els àpats sobrants disponibles que no han estat servits i s’han mantingut en òptimes condicions de seguretat alimentària, es congelen en recipients que s’etiqueten per detallar quin plat és, la quantitat i la data de congelació. Des de l’entitat Frater Nadal, s’encarreguen de recollir-los i distribuir-los entre famílies vulnerables que compleixen determinats requisits, com podria ser gent gran en situació de dependència o persones en situació de pobresa energètica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑