Nota de premsa de FAMPAR

IMG-20160221-WA0000-2

La Federació d’AMPAS de Rubí, demana l’adhesió en defensa de l’escola pública del municipi de Rubí. Així mateix anuncia una campanya  #EscolaPublicaRubí que doni suport al procés de matriculació i l’organització de una jornada de treball per aprofundir en propostes per una millora de l’educació a la ciutat.

La federació d’ampes de Rubí, FAMPAR, és un espai que té com objectiu la millora de l’educació al nostre municipi apostant per una millora de l’educació pública de qualitat. Es un espai obert a tothom però ha sigut promoguda des de la feina de les mares i pares dels centres públics de primària de la ciutat.

Ja fa temps que ens reunim i treballem plegats, però ara volem donar el pas de visualitzar-nos com un actiu dintre de la comunitat educativa, sempre aportant des de la construcció del teixit social de l’educació.

Pensem que malgrat aquesta política de retallades en contra de l’educació pública, el projecte d’escola pública continua vigent gràcies a la gran feina dels professionals de l’educació i creiem necessari el suport dels pares i mares per continuar construir una escola més ferma, inclusiva i que formi com a ciutadans als nostres fills/es.

Dit això, volem fer una primera radiografia a la situació d’aquests últims anys a l’escola pública:

La baixa de la demogràfica ha sigut la principal excusa per Ensenyament per fer retallades en forma de l’eliminació de P3, però ara podem dir que les mesures adoptades han tingut una contribució negativa en el desenvolupament de l’escola pública.

Que la política de oferta de les places a la pública i la concertada s’ha tractat de manera diferent, el que ha permet que la concertada tingués una avantatge a la mateixa.

Es per tot això que demanem que el municipi de Rubí s’adhereixi al Manifest a favor de l’escola Pública demanat des de la CEPVOC i que es doni suport a les següents peticions de la comunitat educativa:

  1. Prou retallades de P3
  2. Acabar amb situacions de espais prefabricats i fer la construcció de l’institut del Torrent dels Alaus i Escola del Bsoc
  3. Transport del Maragall i Foix
  4. etc…etc…

Aquestes peticions i la adhesió al manifest les farem per escrit i per e-mail als partits polítics i actors de la comunitat educativa en el ple que tindrà lloc el 25/2 a l’ajuntament, així mateix volem anunciar una campanya de publicitat conjunta entre tots el ampas pel procés de matriculació on s’incidirà en les avantatges de l’educació pública, ja que, malgrat tot, la escola pública continua sent la garantia de qualitat i equitat educativa per a les nostres filles i fills.

El nostre desig es també fer una jornada de treball al mes de maig per aprofundir més en les propostes que podem treballar per una millora de l’educació a la nostra ciutat.

Fampar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑