Serà Eco i Feminista o no serà

8 de març: Dia Internacional de la Dona Treballadora i la Pau. Aquest nom va ser decidit des de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per denunciar la desigualtat de la dona al món laboral com a efemèride de la vaga “Pa i roses” que van protagonitzar les treballadores de la indústria tèxtil als EUA per lluitar per mesures i condicions laborals més dignes.

La societat canvia i el llenguatge amb ella i les necessitats i interessos afloren des de la passió i les opressions. Aleshores, ara a l’any 2020, què es commemora el 8 de març? Es commemora el Dia Internacional de les Dones, de les dones diverses, de les dones de tots els colors, de totes les professions, de totes les classes socials, de tot el planeta terra que, definitivament, estem desfavorides en el sistema patriarcal que ofega el món.

I aquest any a Catalunya, què s’ha decidit? S’ha decidit posar en valor l’Ecofeminisme com a entorn a reivindicar el 8 de març. I per què? Perquè la terra, l’entorn viu (humà i no humà) i la manera de conviure per mantenir la vida serà Eco i Feminista o no serà.

I és aquí on, des de la Comissió de Gènere de la nostra escola volem ser-hi: cuidant-nos tots i totes, entre totes i tots!

Foto: Designed by Freepik

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑