Campos Estela ens explica com segueix el projecte “Bo, Sa, Sostenible i Segur”

Per obrir de nou el menjador de l’Escola vam definir un menú de setembre que fos saludable i alhora tingués bona acceptació per part dels nens i nenes. Així vam facilitar l’adaptació progressiva a les dinàmiques d’aquest nou curs escolar i ens va permetre organitzar els torns amb més agilitat seguint totes les normes de seguretat. Un cop superades les primeres setmanes, vam organitzar el menú dels mesos d’octubre, novembre i desembre, amb receptes clàssiques, les de tota la vida, i algunes una mica diferents, que ens obren a nous sabors. Alhora, veureu que, al menú compartim propostes de sopar, esmorzar i berenar per tal de seguir una alimentació saludable. El trobareu a la nostra web i a l’App del Menjador.

Per assolir els hàbits que permeten potenciar l’autonomia personal dels alumnes i mantenir un clima de respecte i convivència, consolidar un estil de vida i una alimentació saludable treballem diverses activitats que englobem al projecte educatiu “Bo, Sa, Sostenible i Segur”.

Planifiquem els menús seguint la Guia de l’Alimentació Saludable en l’Etapa Escolar editada pel Departament de Salut, concretament la darrera edició presentada el passat mes de juny en format virtual. La proposta de menús l’elaborem de forma conjunta entre el Departament de Qualitat i Seguretat Alimentària i el Cap de Cuina que s’encarrega de desenvolupar els conceptes culinaris.

En aquest primer trimestre del curs estem preparant com introduir plats nous al menú, molts d’ells amb origen a les comarques des d’on treballem i, per tant, plats tradicionals arrelats a territori.

Alhora també encarreguem informes nutricionals qualitatius dels menús per part de la dietista-nutricionista col·legiada CAT.000440 Sílvia Solana Peiró amb la que comptem com a professional independent. S’encarrega de fer una valoració de les propostes de menús cada trimestre prenent com a base a la Guia de l’Alimentació saludable en l’etapa Escolar esmentada. Si observeu els dies destacats comprovareu que disposem d’eines que ens ajuden a avançar i desenvolupar actituds saludables en els nens i nenes com són les jornades de “meatles day”, per promoure els plats amb proteïna vegetal; els “tastets”, per introduir nous plats de manera progressiva; o els “tria la fruita” / “tria menús dels festius” per donar escollir entre diferents opcions i fer-ho a més de forma assistida per part dels monitors i monitores garantint així les mesures de seguretat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑